Hababam Sınıfı Müzesi Nerede?
Hababam Sınıfı’nın yer aldığı Adile Sultan Kasrı, İstanbul ilinin Üsküdar ilçesinde, Validebağ Korusu içinde yer alıyor. Üsküdar Anadolu Yakası’nın en canlı ve merkezi semti olduğundan dolayı müzeye ulaşım pek çok ulaşım aracı ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Hababam Sınıfı Müzesi, sadece bu seri için inşa edilen yapıdır. Adile Sultan Kasrı içine ayrılan çok özel bir yerdir. Bu müze, Validebağ korusu içinde yer bulunuyor.
Müze içinde yer alan sınıfta aynı zamanda öğretmen masası ve Külyutmaz Hoca ve İnek Şaban’ın repliklerinde de geçen popüler olan iskelet de yer alır. Aynı zamanda çekim sırasında yapılmış olan şakalar sonucunda kırılmış olan sandalye de müzede sergileniyor.
Hababam Sınıfı Müzesi’ne Nasıl Gidilir?
Hababam Sınıfı Müzesi, şehrin en canlı ve en merkezi bölgelerinden Üsküdar’da yer aldığı için bölgeye farklı ulaşım alternatiflerini kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Avrupa Yakası’ndan bu müzeye gelecek olanlar, metrobüs ile Altunizade Durağı’na geldikten sonra 11 T numaralı otobüse binmeniz gerekiyor. Kadıköy’den gelecek olanlar ise, 12C ve 14C numaralı otobüslerle ya da Üsküdar’a giden dolmuşlar ile müzeye kısa bir süre içinde rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Bölgeye giden otobüsler genellikle Haydarpaşa Numune Hastanesi’nin Validebağ Ek Hizmet Binası’nın önünde duruyor. Otobüsten indikten sonra, hastanenin içinden ağaçlı yola yürüyerek Adile Sultan Kasrı’na çok kısa bir süre içinde ulaşabilirsiniz. Eğer özel aracınız varsa, öğretmen evi girişinden de müzeye girebilirsiniz. Günümüzde bu kasrın tamamı müze olarak kullanılmıyor. Müze ise, kasrın içinde, çekimlerde sınıf olarak kullanılan odada yer alıyor.
Hababam Sınıfı Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar?
Hababam Sınıfı, herkesin kendinden bir parça bulabildiği ve karakterlerine yakınlık hissettiği çok eğlenceli bir film serisidir. Türkiye’de yaşayan neredeyse herkes bu filmleri tekrar tekrar izlemiş ve öykünün içinde öğrencilik hayatından bir şeyler bulmuştur.
İstanbul Hababam Sınıfı Müzesi giriş ücreti oldukça uygundur ve herkesin rahatlıkla verip gezebilmesi için 2 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret karşılığında müzeye girerken size verilen galoşları giymeniz gerekiyor. Yani aslında sadece galoş için ücret ödemiş oluyorsunuz ve müzeye giriş için bilet ücreti alınmıyor. Alınan bu sembolik ücret, sadece müzenin temizliğinin yapılması için tahsil ediliyor.
Hababam Sınıfı Müzesi’ne müzekart ile ücretsiz giriş yapılamıyor. Aynı zamanda Balmumu heykeller flaş ışığından etkilenebildiği için, içeride flaş açıkken fotoğraf çekmemeniz gerekiyor. İstanbul Hababam Sınıfı Müzesi sabah 09:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Müze haftanın her günü bu saatler içinde ziyaret edilebilir ve nostaljik bir yolculuğa çıkılabilir Başka bir deyişle efsane filmlerde kullanılan bu popüler müze, hafta sonları da ziyarete açıktır.
İstanbul’da bulunan müzelerin giriş saatlerinde etkinliklere ve tadilatlara bağlı olarak bazen değişiklik yaşanabiliyor. Özellikle de Hababam Sınıfı müze saatlerinde Adile Sultan Kasrı’nda düzenlenen etkinliklere göre bazı değişiklikler olabiliyor.
Hababam Sınıfı Müzesi Tarihi
Müzeye çevrilen Hababam Sınıfı’nın çekimlerinin yapılmış olduğu bu bina, Hababam Sınıfı çekiminde kullanılan eşyalara ev sahipliği yapıyor. Hababam Sınıfı filmi, Rıfat Ilgaz’ın aynı isimli romanından esinlenerek çekilerek efsaneler arasında girmeyi başardı. Hababam Sınıfı Filmi, yatılı bir okulun öğrencileri ile öğretmenler arasında geçen komik olayları konu alan bir eserden 1975 yılında Ertem Eğilmez tarafından sinema perdesine uyarlandı. Bu yapım, herkes tarafından çok beğenildi.
Hababam Sınıfı Film serisi, Hababam Sınıfı Uyanıyor (1977), Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976) ve Hababam Sınıfı Tatilde (1978) filmleri ile devam etti. Sonra ise, aynı ismi taşıyan pek çok devam filmi çekilse bile ilk bölümlerde topladığı o ilgiyi hiçbir zaman görmedi. Bunun nedeni ise, Hababam Sınıfı’nın ilk filmlerinin yıldızlar topluluğu olmasından kaynaklanıyordu. Yeşilçam’ın bir dönemine imza atmış olan Tarık Akan, Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul ve Şener Şen gibi oyuncular sayesinde efsane ve unutulmaz sahneler ortaya çıkmıştı.
ALINTI KAYNAK: https://www.cnnturk.com/seyahat/hababam-sinifi-muzesi-nerede-nasil-gidilir-hababam-sinifi-muzesi-giris-ucreti-ne-kadar